Belle Fleur: de nieuwe eau-de-vie van de Distilleerderij van Biercée!

Donderdag 27 oktober 2016 — In 2015 sloegen de bekende Gentse cocktailbar Jigger’s en de Distilleerderij van Biercée de handen in elkaar en creëerden ze een eau-de-vie op basis van appels. Niet zo maar appels. Nee, zij kozen voor lang vergeten én biologische appelsoorten.

Olivier Jacobs, eigenaar van Jigger’s : «In oktober 2015 raapten wij samen met een groep enthousiaste vrienden maar liefst 8.000 kg appels in de boomgaard van Haumighnont, dichtbij Dinant. We zijn ongelofelijk blij dat we samen met de Distilleerderij van Biercée dit fantastische project hebben kunnen uitwerken.»

Pierre Gérard, meester-distilleerder bij de Distilleerderij van Biercée: «Het fruit werd gefermenteerd vooraleer het langzaam werd gedistilleerd in de koperen ketels van onze distilleerderij. Hierop volgde een rustperiode van 12 maanden op vat.»

Vandaag presenteert de Distilleerderij van Biercée met trots zijn allereerste bio eau-de-vie genaamd Belle Fleur. Een verwijziging naar één van de vergeten appelsoorten.

De eau-de-vie Belle Fleur zal vanaf november beschikbaar zijn bij speciaalzaken voor een aanbevolen verkoopprijs van €25.

Voor meer info over de verkooppunten : info@distilleriedebiercee.com.