Biercée Poiremagnac

Een uitzonderlijke likeur met een perfecte harmonie van fruitige smaken!

Brussel, 15 oktober 2018 – Biercée Poiremagnac: een bijzonder liefdesverhaal tussen een likeur van Belgische peren, gestookt in de koperen stookketels van de Distilleerderij van Biercée, en een “armagnac” VS 30 maanden, afkomstig van “Domaine de Joÿ” (Gascogne). Het resultaat? Een sublieme, nooit geziene likeur in België. Een perfecte harmonie van fruitige aroma’s en verfijnde smaken. Een ambachtelijk gemaakt product op basis van topkwalitatieve ingrediënten, met véél passie en respect voor traditie gecreëerd door de meester-distilleerder van Biercée.

Ongeëvenaarde kwaliteit dankzij pure, hoogstaande ingrediënten

Overheerlijke, Belgische peren zijn het basisingrediënt van Biercée Poiremagnac. Onbehandeld, puur natuur, rijp geplukt in de boomgaarden van Verlaine (tussen Huy en Luik) en gedistilleerd in de authentieke koperen ketels van de Distilleerderij van Biercée. Aan deze perenlikeur heeft de meester-distilleerder van Biercée een armagnac VS, 30 maand oud, toegevoegd van het familiedomein Joÿ in Panjas, in het zuidwesten van Frankrijk. Een elegante en fruitige armagnac VS op basis van druiven uit het terroir van het heuvelachtige Bas-Armagnac, één van de drie streken binnen “Armagnac”. Het terroir dat trouwens bekend staat als het beste van de drie.

Het grootste respect voor traditie: zo sublimeert Biercée nobel fruit tot heerlijke sterke dranken. 

De Distilleerderij van Biercée is maar wat fier op zijn nieuwe creatie, meester-distilleerder Pierre vertelt: “Poiremagnac is werkelijk een uitzonderlijke likeur uit een unieke samenvoeging. Wij zijn erin geslaagd om twee fantastische producten in pure harmonie samen te brengen. Het was een heel bewuste keuze om samen te werken met de onafhankelijke wijnmakers van het familiedomein Joÿ. Wij delen dezelfde waarden. Net als ons werken zij met 100% natuurlijke, verse producten en met een groot hart en respect voor traditie en ambacht. Enkel zo kan je een sterkedrank creëren met zo’n bijzonder expressief geur- en smaakpalet.”

Deze goudkleurige likeur met 35° alcohol en een laag suikergehalte verwent eerst de neus met noten van verse en volledig rijpe peer in combinatie met pruim- en rijpe abrikoosaroma’s. In de mond volgt een stevige, fruitige opening en een mooi afgerond en soepel evenwicht. Je proeft de zachtheid van pruim en een lichte smaak van vanillekoekje. 

Een elegante fles voor een amberkleurige likeur 

Een geweldige fles voor een fantastische likeur. De distilleerderij van Biercée ontwierp een nieuwe fles, gegraveerd met de afbeelding van één van zijn "hofnarren", het embleem van het merk.

Delicaat en expressief tegelijkertijd: Poiremagnac drink je puur of gemixt 

De aroma’s van Biercée Poiremagnac proef je ten volle in een ballonvormig glas of een glas voor armagnac.  Deze likeur drinkt u puur en gekoeld bij het aperitief of als digestief. Ook tijdens de maaltijd past deze Poiremagnac perfect bij ganzenlever, honinggelakte eend en andere zout-zoet gerechten. Het kan ook perfect gebruikt worden voor een verfijnde mix en is bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met een premium ginger ale. 

Hoe je hem ook serveert, de unieke combinatie van rijkheid én zachtheid van Biercée Poiremagnac zal je verrassen.

Praktische info 

Biercée Poiremagnac is  te koop bij de beste wijnhandelaars voor de aanbevolen verkoopprijs van 29,90 euro.

Contacteer ons
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be