Biercée Rye Whiskey : Bestel vandaag en proef… 2 jaar later !

Sinds 1946 distilleert ‘Distillerie de Biercée’ volgens de meest authentieke traditie eaux-de-vie, gin, likeuren en jenever van de hoogste kwaliteit. Vandaag lanceert de Distillerie een uitzonderlijk project: de distillatie van een Rye whiskey voor een beperkt aanbod van 3200 flessen (500ml). De distillatie vindt plaats in september, eind 2017 is de eerste botteling voorzien. 

100% Belgische vakkennis

Met dit innovatief project verwezenlijken onze meester distilleerders hun ultieme droom: hun jarenlange ervaring gebruiken om een unieke Belgische whiskey te ontwikkelen.  En om dat te realiseren deden ze beroep op de expertise van drie Belgische specialisten:

- La Malterie du Château, de oudste mouterij in België als ook een van de oudste producenten van mout in de wereld, vermaard voor zijn hoge standaard voor de kwaliteit van de mout onder het motto ‘een mout voor elke brouwer’.

- La Binchoise, buur van Distillerie de Biercée, brouwt de mout van La Malterie du Château helemaal volgens de eisen van de distilleerderij. De brouwerij beschikt over een biolabel.

- De keldermeester die zijn uitzonderlijke ervaring op het gebied van het rijpingsproces in houten vaten inzet.

 

Een authentiek recept voor een authentiek product

Het gaat om een Rye Whiskey met een verfijnd karakter voornamelijk gemaakt op basis van rogge. Er wordt enkel Belgische mout gebruikt met een biolabel. We proeven geturfte gerstemout, vermengd met een vleugje gerookte gerstemout.  Het rijpingsproces gebeurt op Schotse wijze, zonder nieuw hout. De vaten worden geselecteerd door de Distillerie de Biercée en staan borg voor een kwaliteitsvolle rijping.

 

Een echte buitenkans voor whiskeyliefhebbers

Distillerie de Biercée doet een oproep aan alle whiskeyliefhebbers en nodigt hen uit om dit nieuw product op voorhand te bestellen tegen de gereduceerde prijs van 29 € per fles en een maximum van 6 flessen per persoon. Elke fles is uniek en genummerd. Alle kopers worden in september 2015 uitgenodigd om te komen proeven van de New Make en het distilleerproces bij te wonen. Bovendien zal eenieder jaarlijks het privilege krijgen om zijn eigen whiskey te proeven. Het eindproduct zal eind 2017 beschikbaar zijn.

 

Hoe deze unieke whiskey bestellen?

Heel eenvoudig! Een bestelling kan geplaatst worden bij deelnemende verdelers van Distillerie de Biercée, bij de Distillerie zelf of vanaf 12 juni via het bestellingsformulier op www.bierceewhiskey.be.

 

Over Distillerie de Biercée :

De Distilleerderij van Biercée is uniek in België en zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie en likeuren. Het motto van het huis "Kwaliteit zonder compromissen" weerspiegelt de waarden van deze op en top Belgische distilleerderij, die haar knowhow sinds 1946 intact wist te houden. Meester-distilleerders Christophe Mulatin en Pierre Gérard houden de traditie in stand, maar met een moderne knipoog. Likeuren en eaux de vie op basis van vers fruit, en recentelijk ook RedVillée, bekoren fijnproevers en levensgenieters met een voorliefde voor authentieke en originele smaken.

www.distilleriedebiercee.be

Contacteer ons
Claudia Massaro oserieux
Claudia Massaro oserieux
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be