Een nieuwe creatie van de Distillerie de Biercée : BIERCEE VERMOUTH

Goed nieuws ! Vermouth, de versterkte wijn op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden en vooral geschonken als aperitief, is aan een opmars bezig en blijft aan populariteit winnen.

De Distillerie de Biercée, altijd op zoek naar vernieuwende dranken, presenteert u vandaag met bijzonder veel trots de Biercée Vermouth: een hedendaags Belgisch aperitief op basis van pinot blanc met een verrassend frisse smaak.  

Tasting notes

Eerst proeft u de florale toetsen van lavendel, lievevrouwebedstro en hysop, daarna volgen de fijn gekruide noten van koriander, engelwortel, kardemom en windbloemtoorts, een licht kruidige plant uit onze contreien. De eindsmaak in de mond is zacht dankzij kamille, amandel en cacao. Ten slotte zorgt gentiaan voor een evenwichtige bittere toets en verzoent hibiscus alle smaken met elkaar.

 

Hoe degusteren ?

U drinkt Biercée Vermouth puur en met ijs geserveerd of in een cocktail (denk aan een Negroni, Americano, Boulevardier of Sbagliato).

Alcoholpercentage: 17%.

Beschikbaar bij de wijnhandelaar vanaf 1 april 2017.

Aanbevolen verkoopprijs: € 15,90 (75 cl).

 

Hier zijn 4 cocktail ideeën die zowel retro als trendy zijn en u de hele zomer zullen vergezellen!

Klaar om te shaken! 

 

Negroni

 • 30 ml Biercée Vermouth
 • 30 ml Biercée Bitter
 • 30 ml Biercée Gin Thesis & Antithesis of 30 ml Biercée Gin Less is More

Meng alles in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer gedurende 15 seconden goed om.

Serveer in een laag ‘tumbler-‘ of ‘old fashioned glas’ met verse ijsblokken. Garneer met een sinaasappelzeste.

 

Sbagliato

 • 30 ml Biercée Vermouth
 • 30 ml Biercée Bitter
 • 50 ml Prosecco (brut)

Meng de gelijke delen Biercée Bitter en Biercée Vermouth in een tumblerglas met ijs en vul aan met de prosecco. Even mengen en serveren met een sinaasappelzeste.

 

Americano

 • 40 ml Biercée Vermouth
 • 40 ml Biercée Bitter
 • 40 ml sodawater

Vul een tumbler glas met ijs en voeg de Biercée Vermouth en de Biercée Bitter toe. Roer even om en vul aan met sodawater naar believen. De schil van een sinaasappel, die je even uitknijpt boven het glas, maakt deze klassieker helemaal af.

 

Boulevardier

 • 30 ml Biercée Vermouth
 • 30 ml Biercée Bitter
 • 45 ml Maker’s Mark Bourbon

Meng alles samen gedurende 15 seconden in een mengglas met ijs. Giet daarna de cocktail door een zeefje in een voorgekoeld glas en garneer met een citroenzeste.

 

Mail voor meer informatie naar: info@distilleriedebiercee.com

 

Contacteer ons
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be