Er is gin-tonic en… GiN-tonic! Geniet deze zomer van een op en top verfrissende gin!

Een gin-tonic – doorgaans geserveerd in een groot, bolvormig glas – is dé frisse cocktail bij uitstek en maakt almaar vaker zijn opwachting in bars, op terrasjes en natuurlijk ook… thuis! Maar de ene gin is de andere niet…

Vers fruit, specerijen en planten omvormen tot verrukkelijke en verfijnde distillaten: het is een vak waar de meester-distilleerders van de Distilleerderij van Biercée dankzij hun jarenlange ambachtelijke ervaring bedrevener in zijn dan wie ook. Deze ervaring stelde hen in staat om totaal nieuwe, subtiele smaken en aroma’s te ontwikkelen en blends van planten uit te proberen die niemand ooit eerder durfde te combineren. Denk maar aan een verrassend samenspel van cacao en klaprozen… Omdat de meester-distilleerders elke specerij apart distilleren, kunnen ze het hele jaar door topkwaliteit garanderen en vermijden ze seizoengebonden kwaliteitsschommelingen.

De twee GiN’s van Biercée worden au bain-marie verhit in ketels van gehamerd koper. Daardoor ontwikkelen ze een vet en rond karakter en bewaren ze tegelijk een resoluut frisse crisp. In elk van beide GiN’s komen de smaken en aroma’s waarop de drank kan bogen, op een heel eigen manier tot hun recht.

We zoomen even in:

Biercée GiN 1.0 “Thesis & Antithesis”

Biercée GiN 1.0 is de perfecte samenvatting van het ambachtelijke vakmanschap van de Distilleerderij van Biercée: Belgisch, complex en toch zeer toegankelijk. In deze gin worden de plantaardige smaken en aroma’s van mout en venkel behendig gecombineerd met de florale en kruidige toetsen van lavendel en komijn.

Door zijn zachte karakter – te danken aan de ketels in gehamerd koper – zal deze gin ook zeer in de smaak vallen bij al wie zijn gin het liefst puur drinkt. Wie toch eerder in de stemming is voor een ongewone GiN-tonic, kan deze gin serveren met een Premium Tonic en enkele dunne schijfjes venkel als finishing touch. Dan komen de accenten van cacao nóg beter tot hun recht!

Richtprijs: 34,50 euro (70 cl).

 

Biercée GiN 2.0 “Less is More”

Met de GiN 2.0 is de Distilleerderij van Biercée erin geslaagd om gin terug te brengen tot zijn essentie: dit is een rechttoe rechtaan gin, helemaal in lijn met de traditie. De strak afgebakende set aan botanicals en het alcoholpercentage van 44% tekenen voor een kruidig en fraai uitgebalanceerd karakter waarin jeneverbessen, verse citrusvruchten en een zweem van peper doorklinken. De eenvoud zelve, maar dan wel met die onmisbare schwung en pit.

Zin in een klassieke gin-tonic met een uitgesproken toets van tonic of Dry Martini? De Biercée GiN 2.0 is een pittige gin met veel body!

Richtprijs: 34,50 euro (70 cl).

 

Raakvlakken

Ook al kunnen de GiN Biercée 1.0 “Thesis & Antithesis” en de GiN Biercée 2.0 “Less is More” bogen op eigen, typische smaken en aroma’s, ze hebben ook heel wat aspecten gemeenschappelijk:

  • Verse ingrediënten / vers fruit
  • Cacao en hop
  • Trage distillatie in koperen ketels
  • Krachtig en vet karakter
  • Rond en zacht in de mond, ondanks een alcoholpercentage van 44%
  • Sprankelend/fris/crispy

 

De Distilleerderij van Biercée

De Distilleerderij van Biercée is uniek in België en zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie en likeuren. Het motto van het huis "Kwaliteit zonder compromissen" weerspiegelt de waarden van deze op en top Belgische distilleerderij, die haar knowhow sinds 1946 intact wist te houden. Meester-distilleerders Christophe Mulatin en Pierre Gérard houden de traditie in stand, maar met een moderne knipoog. Likeuren en eaux de vie op basis van vers fruit, en recentelijk ook RedVillée, bekoren fijnproevers en levensgenieters met een voorliefde voor authentieke en originele smaken.

www.distilleriedebiercee.be

 

 

 

Contacteer ons
Claudia Massaro oserieux
Claudia Massaro oserieux
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be