Feestcocktails om U tegen te zeggen...

“Gin & Tonic is tegenwoordig niet meer weg te denken bij feestjes en alom geliefd als aperitief. Ik wil je echter uitdagen om de komende feesten net iets verder te gaan en je gasten te verwennen met een Gin Tonic 2.0.”, zo stelt Noach Van Damme, cocktailspecialist bij Distillerie de Biercée. 

Zijn eerste feestcocktail is er eentje voor stoere mannen én vrouwen die houden van net dat tikkeltje meer... De combinatie van Biercée's “Thesis & Antithesis GiN” met de trendy Bandit Cold Brew Coffee zorgt voor een totaal nieuwe GiN & Tonic ervaring! Bold is een verrassend geslaagde samensmelting tussen twee 100% Belgische producten... tussen de bijzondere Cacoa en kardemon toetsen van de “Thesis & Antithesis GiN” en de complexe, smaakvolle Cold Brew Coffee.

BOLD

45ml  Biercée “Thesis & Antithesis” GiN

125ml Premium Tonic naar keuze

35ml Bandit Cold Brew Coffee

Neem een tumbler glas (=kort, breed, cilindervormig glas met een dikke bodem), doe het vol ijsblokjes en giet daar de Biercée “Thesis & Antithesis” GiN over. Vul aan met de tonic en roer kort om. Voeg als laatste, vlak voor het serveren, de Bandit Cold Brew Coffee toe. 

Noach’s inside Tip:Wil je jouw gasten écht verrassen, voeg dan een kaneelstokje toe waarvan je het uiteinde even verhit.” 

 

De tweede feestcocktail is perfect voor een geslaagde girls party! Hibi´s Kiss of het volmaakte samenspel tussen “Biercée Less is More GiN” en de nieuwe Premium Hibiscus Tonic van Schweppes. Deze combinatie van tonic met fruitige smaak en een toets van rood fruit gemengd met de klassieke maar heerlijke ´Less is More´GiN zal zonder twijfel heel wat vrouwenharten veroveren...

HIBI’s KISS

45ml  Biercée “Less is More” GiN

150ml  Schweppes Premium Hibiscus Tonic

Kies een elegant, groot rood wijnglas en vul het voor de helft met ijsblokjes. Voeg de Biercée “Less is More GiN” toe en leng langzaam aan met de Schweppes Premium Hibiscus Tonic.

Neem met een dunschiller de schil van een Roze Pompelmoes, knijp deze even kort uit boven het glas en ga met de pompelmoes-zeste zeker ook even langs de steel van het glas! 

Noach’s inside Tip:Enkele blaadjes gedroogde Hibiscus (thee) of één Wild Hibiscus Bloem in siroop die langzaam opengaat, maken deze cocktail helemaal af.” 

 

Trek je graag alle cocktailregisters open? Kies dan voor de BXL 75, een Belgische twist op een eeuwenoude klassieker.  Een cocktail geïnspireerd op de klassieke French 75 die z’n oorsprong heeft in 1915 en genoemd werd naar het beruchte 75mm kanon van de Fransen. Het originele recept wordt afgewerkt met Champagne, maar voor z’n 100ste verjaardag kreeg het een Belgische remake met Oude Kriek. “De complexe smaak van de “Thesis & Antithesis GiN” van Biercée bevat enkele rasechte Belgische ingrediënten zoals Verse Klaprozen, Cacao en Hop. Samen met de vele verse vruchten in de GiN geven zij deze klassieker a real twist.” zo stelt Noach.

BXL 75

30ml Biercée “Thesis & Antithesis” GiN

20ml Citroensap

20ml Hibiscussiroop 

Oude Kriek (bv: Boon, Girardin of Oud Beersel) 

 

Shake alles -behalve de Oude Kriek- zeer krachtig met ijs en zeef daarna in een gekoeld glas. 

Vul aan met zo’n 7,5cl tot 10cl Oude Kriek. 

Noach’s inside Tip: "Snij enkele citroenzestes in kunstige slierten, leg deze bovenop het glas en zorg zo voor een feestelijke kleurexplosie."

 

Contacteer ons
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be