Feestelijke cocktails en apero’s? Met Biercée Bitter natuurlijk!

Het traditionele kerstdiner met de hele familie? Een Nieuwjaars drink met collega’s of vrienden? Dan mag Biercée Bitter, de allereerste Belgische bitter gelanceerd door Distilleerderij van Biercée, zeker niet ontbreken!

Een bitter op basis van fruit en natuurlijke planten met een bitterheid die ontstaat door bittere sinaasappel, gentiaan en engelwortel gecombineerd met geroosterde cacaobonen en speciaal voor de distilleerderij gebrande koffie. De fruitige smaak is afkomstig van distillaat van citrusvruchten en rood fruit. Het perfecte aperitief voor een koude winteravond voor de openhaard waarmee u uw gasten écht zal verrassen. Kies je voor frisheid en eenvoud? Serveer het dan met soda of vers sinaasappelsap. Voor een hedendaagse toets serveer je het met een premium tonic, een vleugje vermout of Biercée GIN. En zeker de liefhebbers van Spritz zullen de 100% Belgische bitterheid van Biercée bitter zeker en vast kunnen waarderen. 

4 trendy en tegelijkertijd retro cocktails die uw feesten extra sprankels zullen geven! Shaken maar!

Biercée Bitter Spritz

 • 40 ml Biercée Bitter
 • 90 ml Prosecco
 • 15 ml vlierbloesemsiroop (bv: Monin)
 • 1 scheut sodawater

Snij een dikke sinaasappelschijf door en plet deze op de bodem van het glas. Voeg de Biercée Bitter en de vlierbloesemsiroop toe. Vul het glas aan met ijsblokken en een scheut sodawater (stevig sprankelend spuitwater is hiervoor perfect.) Werk af met de mousserende wijn - een ideale verhouding is 3 delen sprankelende wijn op 2 delen Bitter - en roer om. Garneren kan met wat seizoensfruit zoals sinaasappel, framboos en munt.

Biercée Bitter Garibaldi

 • 60 ml Biercée Bitter
 • 100 ml vers sinaasappelsap

Dé klassieker onder de bittere aperitieven, maar verrassend hedendaags. Meng in een collins glas (of breed longdrinkglas) met ijs de Biercée Bitter en het sinaasappelsap. Roer goed om en serveer met een sinaasappel partje.

Biercée Bitter Sbagliato

 • 30 ml Biercée Bitter
 • 30 ml rode vermout
 • Prosecco

Deze neoklassieker werd bij toeval gecreëerd toen een barman een fles Prosecco nam in plaats van gin, toen hij een Negroni wilde maken. Een zeer geslaagde vergissing ! Meng de gelijke delen Biercée Bitter en rode vermout in een tumblerglas met ijs en vul aan met de Prosecco. Even mengen en serveren met een sinaasappelzeste.

Biercée Bitter Negroni

 • 30 ml Biercée Bitter
 • 30 ml Biercée Less is More GiN
 • 30 ml rode vermout

Meng alles in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer gedurende 15 seconden goed om. Serveer in een laag ‘tumbler-‘ of ‘old fashioned glas’ met verse ijsblokken. Garneer met een sinaasappelzeste.

Verkoopprijs: € 19,00.

Verkrijgbaar in speciaalzaken.

Voor meer informatie omtrent de verkooppunten: info@distilleriedebiercee.com

 

 

Contacteer ons
Over Distillerie de Biercée

Onder het motto "Kwaliteit zonder compromissen” deelt deze unieke Belgische distilleerderij al sinds 1946 haar know-how. De Distilleerderij van Biercée is zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie, likeuren en specialiteiten zoals oa de Eau de Villée. Alom bekende kwaliteitsproducten die gesmaakt worden door échte fijnproevers. Maar de distilleerderij ontwikkelt ook succesvolle hedendaagse alcoholische dranken zoals premium Gins, een Bitter en nog heel wat toekomstige producten. Meester-distilleerder Pierre Gérard houdt de 70-jarige traditie dus in stand, maar met een moderne knipoog.

www.distilleriedebiercee.be